Over Jandirk

Ik ben Jandirk Pronk, sociaal psycholoog en organisatieadviseur. Ik werkte in het dropoutsonderwijs in Amsterdam, was trainer en adviseur bij de Amsterdamse kerken, en bij de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie. Ik werkte 13 jaar als senior adviseur bij STOEL, Advies in Zorg en Welzijn, en werk nu als zelfstandig adviseur: Jandirk Pronk Advies, “als het spannend is tussen mensen”. Ik heb de zestiger en zeventiger jaren in Amsterdam voluit meegemaakt. En voel me, na verlies van enige wilde haren en veel dogmatisme, nog steeds aangetrokken tot werk dat er toe doet voor wie het in deze wereld niet als vanzelfsprekend voor het zeggen heeft.

Mijn aanpak onderscheidt zich door de unieke biografie van een persoon of groep in verband te brengen met een houding in het dagelijks leven waarin Respect, Nieuwsgierigheid en Trots met elkaar in balans zijn.

In een tijd waarin technologie en globalisering toenemen voelen mensen vaak angst voor deze ontwikkelingen. Hoeveel onzekerheid kan een mens aan en wanneer vlucht hij/zij in isolement of verstarring? In deze spanning is het van steeds groter belang dat mensen rechtop kunnen blijven staan en verantwoordelijkheid kunnen en durven nemen. Een balans tussen Respect, Nieuwsgierigheid en Trots geeft hen hierin koers. In mijn begeleiding, training en coaching vormt dit een onderliggende rode draad.