Directie TransMind Zuid Afrika op bezoek in Nederland

Afgelopen maand waren Elsa en Nico Simpson vanuit Kaapstad Zuid Afrika op bezoek in Nederland. Zij vormen samen de directie van TransMind Zuid Afrika.

Samen met Marc Grond van TransMind Nederland heeft Jandirk Pronk Advies in 2012 hard gewerkt  aan de opbouw van het bedrijf TransMind Zuid Afrika. En met succes. Inmiddels zijn 25 coaches in Zuid Afrika gecertificeerd om met de Organic ScoreCard te werken. Het instrument wordt gebruikt ter ondersteuning en begeleiding van predikanten door Communitas (www.communitas.co.za). Daarnaast gaat TransMind Zuid Afrika de ScoreCard ook gebruiken in de begeleiding van leerlingen in het middelbaar onderwijs. Verder zal de scorecard ook gebruikt worden in de begeleiding van jongeren in Kayamandi (de township bij Stellenbosch).

 

20130629_130142

Met veel plezier hebben we Elsa en Nico ontvangen in Nederland. We konden een prachtige bijeenkomst met Nederlandse en Zuid Afrikaanse coaches organiseren. Uitwisseling van ervaringen blijkt ook dan weer een krachtige motor in ieders leerproces.

Boeiend is ook elke keer weer hoe je een spiegel voorgehouden krijgt als je mensen uit een andere wereld jouw land laat zien. Zij kijken met andere ogen.

De samenwerking met onze Zuid Afrikaanse vrienden heeft weer een belangrijke impuls gekregen. De banden tussen de mensen die in Nederland en in Zuid Afrika allemaal werken met hetzelfde instrument  zijn er door versterkt.